maart 25, 2021

Passief Inkomen Affiliate Marketing

Je affiiate marketing business (bijna) volledig passief maken. Dat is toch precies waar je het als affiliate marketeer voor doet?

Met zo min mogelijk actieve moeite, toch je business door het dak laten gaan. Zodat je een bedrijf hebt die vóór jou werkt, in plaats van andersom. In deze blog laat ik je zien hoe je dat doet.

Je ontdekt:

 • Het antwoord op de vraag: kun je je affiliate marketing business 100% passief maken?
 • Welke taken er zijn die je kunt uitbesteden
 • Hoe je zo snel mogelijk gaat van werknemer naar leider van je affiliate bedrijf

Zo begin je met het uitbesteden van affiliate marketing

Om direct met de deur in huis te vallen, het belangrijkste is om na te gaan wat je wel en niet wilt uitbesteden. Wil je zo snel mogelijk naar een passief inkomen toe als affiliate marketeer? Of zijn er nog zaken waar je wel een actieve rol in wilt spelen?

Ik ga verschillende opties met je doorlopen, zodat je een goed beeld kunt vormen van de mogelijkheden. En daarna de keuze kunt maken voor welke optie jij gaat.

Voor nu: ga eens na wat je zelf nog wilt doen en wat absoluut niet meer. Dit kan overigens ook nog best eens veranderen door de tijd heen. Het idee over bepaalde taken die je nu nog zelf wilt doen, kan in de loop der tijd wijzigen.

Zo dacht ik eerder dat ik altijd alle blogs zelf zou willen maken. Inmiddels maak ik bijna geen enkele blog meer zelf. Breng het toch allemaal in kaart, dan weet je in ieder geval waar je nu staat.

Welke taken moeten vervuld worden?

Voor het gemak heb ik de 8 belangrijkste taken voor een affiliate business op een rijtje gezet.

Webdesign

Zonder website geen content. Zonder content geen (organische) bezoekers naar je affiliate site. Zonder bezoekers geen commissies. Easy as that. Je wilt een nette website hebben waar je jouw bezoekers op verwelkomt. 

Keywordresearch

Een keywordresearcher gaat binnen jouw niche(s) op zoek naar zoekwoorden. Waar heeft jouw doelgroep behoefte aan en met welke vragen zitten ze? Een zoekwoordanalysist doet dit onderzoek en levert een lijst met keywords aan.

Bloggen

Met goed geschreven content trek je bezoekers naar je website en kun je jezelf neerzetten als autoriteit binnen jouw niche. Bloggen is een uitermate sterke manier om te laten zien waarom jij degene bent waar mensen naar willen luisteren. In onze methode laten we het belang zien van bloggen en hoe je een sterke affiliate blog maakt.

Video's

YouTube is de tweede grootste zoekmachine ter wereld. Op nummer 1 staat Google. Het is daarom een groot gemis voor je website en inkomsten als je niet met video aan de slag gaat.

Vormgeving

Merkuitstraling, het logo, de uitgelichte afbeeldingen bij blogs, het maken van YouTube thumbnails en alle overige werkzaamheden die met de vormgeving van je site & content te maken hebben. Denk ook aan je de vormgeving van je (gratis) ebook cover.

Site / channel manager

Gemaakte content controleren op fouten en deze corrigeren. Een laatste SEO check uitvoeren. Wanneer de content helemaal tip-top is, kan het worden gepubliceerd.

E-mail marketing

Niet alleen het schrijven van je autoresponders en nieuwsbrieven, maar ook het creëren van een optin op je website. En er zorg voor dragen dat je hele email marketing vlekkeloos verloopt.

Boekhouding

Ook dat hoort erbij. Ervoor zorgen dat alle kosten en omzet netjes in kaart wordt gebracht en bij de Belastingdienst wordt opgegeven. Je kunt het zelf doen, maar mijn advies is (vooral als je er zelf niet echt kaas van gegeten hebt): besteed het z.s.m. uit.


Wat hebben wij uitbesteedt?

Voor het maken van onze affiliate websites hebben wij geen webdesigner ingeschakeld. Zowel Corné als ik maken gebruik van de volledige Thrive Suite. Dit omvat alle tools van Thrive, waaronder de pagebuilder (Architect) en optin-creator (Leads).

Het volledige pakket kost nog geen $250 per jaar. Hiermee heb je binnen een handomdraai een professionele, schone website ontworpen. Voor dat bedrag krijg je altijd meerdere licenties, waardoor je dus niet 1, maar verschillende websites kunt opzetten.

Thrive biedt vrijwel alles. Niet alleen voor het ontwerp van de website, maar ook voor het creëren van optins waar mensen zich kunnen inschrijven en het opmaken van blogs. Dit doen we met o.a. Thrive Leads en Architect.

Op deze manier heb ik (Robert) de taken verdeeld van mijn (affiliate) websites:

 • Fundering & webdesign: zelf
 • Keywordresearch: verschilt. Soms zelf, soms uitbesteed
 • Blogs: uitbesteedt voor mijn affiliate websites. Voor AMD blog ik zelf en in sommige gevallen plaats ik nog een blog op 1 van mijn affiliate websites, mocht ik dat nodig achten (zelden)
 • Video's: voor mijn affiliate sites zelf
 • Vormgeving: voor de blogs uitbesteedt, bij video en email marketing (optin) doe ik dat zelf
 • E-mail marketing: doe ik voor een groot deel nog zelf. Als ik een ebook als freebee wil weggeven, dan kan het wel zo zijn dat ik dit laat doen
 • Site / channel manager: ik vind het prettig om zelf de laatste check te doen
 • Boekhouding: uitbesteedt

Niet volledig passief

Zoals je ziet zijn er nog best wat taken die ik zelf op me neem. En daar sta ik ook volledig achter, aangezien ik bepaalde taken niet door anderen wil laten doen. En het mooie: met deze verdeling nog maar weinig tijd kwijt aan mijn affiliate business. Zeg, één dag van 8 uur per week. En dat is nog ruim genomen.

Voor mij is het ideaal om maandelijks 10K+ aan affiliate inkomsten te genereren, terwijl ik er maximaal 40 uur aan kwijt ben. Inmiddels heb ik de plek ingenomen van de leider van mijn affiliate business; de opdrachtgever. En voer ik nog wat laatste checks uit. That's it.

Het is dus niet volledig passief (want dan zou ik ALLES moeten hebben uitbesteedt), maar voor het grootste gedeelte wel. De meeste tijd ging in mijn geval voorheen zitten in het maken van content (blogs). Aan een uitgebreide blog, inclusief het opmaken en vormgeven kan ik toch al gauw een dag of 2 kwijt zijn. 

Met een stuk of 6 affiliate websites tikt dat aardig aan.

Aangezien ik dat deel vrijwel volledig heb uitbesteed, scheelt me dat enorm veel tijd. Het enige wat ik in dat geval nog doe is eerst onderzoek (laten) doen naar zoekwoorden. De onderwerpen die hieruit voortvloeien geef ik door aan mijn schrijver (die de blogs helemaal "panklaar" maakt). Daarna doe ik nog een laatste check en klik ik op publiceren. Done!

Maak een uitbestedings-plan

Wat je nog wel en niet wilt doen, dat is volledig aan jou. Ga er eens een uurtje of 2 voor zitten om alles precies helder te krijgen. Belangrijk is natuurlijk ook om goed te onderzoeken wat er binnen jouw macht & budget ligt om uit te besteden.

Als je minder budget hebt, maar kun je wel tijd vrijmaken? Dan is het slim om in eerste instantie meer dingen zelf te doen.


Stappenplan content uitbesteden

Stap 1: Keywordresearch

Onderzoek doen naar het onderwerp van jouw eerst volgende blog(s). Dit kun je volledig uitbesteden en het zelfs zo organiseren dat het onderwerp / de onderwerpen direct worden doorgestuurd naar jouw schrijver.

Stap 2: Tekst schrijven

De schrijver maakt het artikel volgens de afspraken. Spreek duidelijk het aantal woorden en het tarief per woord af. Is het inclusief of exclusief BTW? Ook goed om rekening mee te houden. Gemiddeld kost een tekstschrijver zo'n 4 cent per woord.

Stap 3: Opmaak, afbeeldingen en CTA's

Opsommingen, opvallende stukjes en er een rijk stuk content van maken. Hier hoort ook het maken van thumbnails / uitgelichte afbeeldingen bij. En niet te vergeten de buttons met affiliate links. Zelf heb ik een freelancer in dienst (gevonden via Fiverr) die zowel de tekst als alle opmaakonderdelen regelt. Het enige wat ik nog in deze hoef te doen is Stap 1 en Stap 4.

Step 4: Laatste (SEO) check en publiceren/plannen

Is de blog helemaal geschreven, opgemaakt en bijna klaar om gepubliceerd te worden? Zorg er dan als laatste nog even voor dat alles goed staat. Vooral vanuit SEO-technisch standpunt. Hebben alle afbeeldingen de juiste bestandsnaam, titel en alt-text? Komen keywords en synoniemen vaak genoeg voor? Is de blog logisch opgebouwd? Zit er voldoende afwisseling in de content? Dat zijn allemaal dingetjes die je wilt nagaan, voordat je de blog publiceert.


Antwoord op veelgestelde vragen omtrent uitbesteden

Kan ik mijn affiliate business 100% uitbesteden?

In principe kun je je bedrijf zo organiseren, zodat je er bijna geen omkijken meer naar hebt. Of dit 100% is, vraag ik me af. Eerder 98%. Want in dit geval laat je het hele proces uitbesteden. Van het opzetten en beheren van je domein naar het invoeren van (content) marketing, tot het regelen van je volledige boekhouding.

Wel is het denk ik zo dat je altijd als opdrachtgever nog enigszins zicht wilt hebben over wat er gebeurd. Jij als baas hebt uiteindelijk het laatste woord. Dus, jij komt met de ideeën en zet andere mensen aan het werk om deze ideeën uit te voeren. 

Ook het genereren van ideeën kun je natuurlijk laten doen. Helemaal 100% passief is het denk ik nooit, omdat je altijd nog wel iets van tijd ermee bezig bent. Al is het alleen al het checken en bespreekbaar maken van de resultaten. Dus ik zeg: 98% passief te maken, 100% niet.

Hoe vind ik goede tekstschrijvers en andere freelancers/werknemers?

In mijn ervaring is het vinden van de juiste mensen een proces van trial & error. Het kost soms tijd om de juiste persoon te vinden die het helemaal naar jouw wens doet; of die je in ieder geval kunt 'opleiden' zodat het van beide kanten 100% bevalt.

Als je op zoek bent naar kundige schrijvers, dan is Writgo the way to go. Zelf ben ik wisselend tevreden over Fiverr, waar je bijna voor ieder klusje wel een persoon kunt vinden. UpWork werkt ook met freelancers over de gehele wereld.

Mijn advies hierin is om de tijd te nemen. Wees bereid om wat tijd & geld te investeren in het vinden van goed geleverd werk. Zelf heb ik een aantal tegenvallers gehad, waarbij ik geld heb geïnvesteerd in gebakken lucht. Maar uiteindelijk heb ik een aantal parels gevonden.

Deze freelancers kosten mij iets meer dan gebruikelijk, maar daar krijg ik een hoop voor terug. Ik kan op deze mensen bouwen, omdat ze hun afspraken nakomen en consistent goed werk leveren. Wat ik ook altijd prettig vind is als mensen meedenken met mijn business, maar dat kan voor jou weer anders zijn.

Zoek op verschillende platformen en blijf zoeken tot je de juiste personen gevonden hebt.

Wat moet ik nu precies aan teksten uitbesteden?

Geregeld krijg ik de vraag van studenten wat ze nu precies aan content moeten uitbesteden. Is het het beste om de inhoud van de kennisbank uit te besteden, informatieve artikelen of toch productrecensies?

Er zijn een aantal punten waar je op wilt letten. Vraag jezelf in eerste instantie af welke content voorrang heeft. Wat heeft NU de prioriteit en zal voor het meeste resultaat zorgen? Als je dat helder hebt (dit kun je bepalen met een contentplan), dan kun je gaan beslissen wat je laat doen en wat je zelf wilt doen.

In de keuze of je het laat doen of zelf doet, kan geld een rol spelen. Met een rijk budget kun je makkelijker taken uitbesteden. Als je budget beperkt is, dan wil je gaan kijken naar welke content nu écht voorrang heeft en waar jij zelf het meest tegenop ziet.

De content die jij het moeilijkst vindt of wat de meeste tijd in beslag neemt, terwijl iemand anders het net zo goed kan doen... dat is denk ik dé content die je wilt uitbesteden.


Conclusie: uitbesteden of zelf doen?

Dit is voor iedereen verschillend. Het prachtige aan affiliate marketing vind ik dat het volledige vrijheid bied en dat ik zelf de meeste touwtjes in handen heb. Anders dan bij beleggen en crypto heb je het succes van jouw affiliate bedrijf ZELF grotendeels in de hand.

 • Hoe meer waarde je kunt bieden met jouw affiliate website, hoe meer geld je ermee kunt verdienen.

Uitbesteden is een cruciale factor om zakelijk te groeien. Immers, het verloopt sneller als er door 10 mensen aan je business wordt gewerkt in plaats van door alleen jouzelf. Je krijgt meer voor elkaar in minder tijd.

In onze cursus gaan we dieper in op de stof; hoe je een sterke & stabiele affiliate business neerzet.

Iedereen kan dankzij het internet volledig in vrijheid leven 🙂

Corné en ik zijn allebei een groot voorstander van volledig in vrijheid leven. Hiermee bedoel ik dat we onze dagen kunnen indelen zoals we dat zelf willen, zonder dat er iemand (zoals een manager of baas) in onze nek staat te hijgen.

Daar heb ik altijd al een gruwelijke hekel aan gehad en ben zo blij dat dat nooit meer hoeft 🙂

Hoe zou dit voor jou zijn? Je eigen tijden kunnen bepalen. Zelf beslissen of, wanneer en hoe lang je wilt werken. 

Op vakantie gaan waar, wanneer en hoe lang je maar wilt. Dat is wat het internet voor ons heeft mogelijk gemaakt.

We hebben een stap-voor-stap videotraining online gezet waarin we uitleggen hoe we dat doen. Hier kun je direct mee van start gaan zonder dat er kennis of ervaring mee hebt.

Beste affiliate marketing cursus

Met affiliate marketing behaal je die volledige vrijheid. Financiële zorgen zijn voorgoed verleden tijd. En een inkomen van 10.000+ euro per maand is zeker geen uitzondering.

>>Gun jezelf die vrijheid en laat je business vóór jou werken in plaats van andersom

About the author 

Robert Jansen

Ik leer gemotiveerde mensen op een slimme + efficiënte manier een online inkomen te realiseren door middel van affiliate marketing.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>